пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:18

Гарбузове насіння прийматимуть по 9 гривень

38-річний вінничанин Олександр Кривенко скуповує сухофрукти та овочі на Привокзальному ринку міста. Гарбузове насіння чоловік приймає по 11 грн/кг. У жовтні насіння нового врожаю коштуватиме 9 грн.

За день Кривенкові приносять 20–30 кг зернят. Насіння здає на вінницькі заготівельні продуктові бази.

— Це рішив машиною гроші заробляти, — каже чоловік. — Життя заставило. Вивчився на водія. Купив мікроавтобус і почав скуповувати сушені фрукти, овочі.

Олександр Кривенко та його колеги кажуть, заготівельні бази поки що не приймають гарбузових зернят. Їх постійно експортували до Росії для виробництва ліків. Через конфлікти із Грузією насіння в Росії не приймають. Говорять, на кордоні можуть збільшити митний збір. Це вплине на ціну гарбузового насіння.

Селяни підраховують: із гектара вирощених гарбузів можна мати 10 тис. грн чистого прибутку.

— При середній врожайності із сотки можна зібрати 10 кілограмів насіння, — розповідає жителька села Лісова Лисіївка Калинівського району 45-річна Лідія Дорош. — А це 100 гривень. Гарбузами город можна засадити, щоб бур"яни глушити. І пирію не буде.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузове насіння прийматимуть по 9 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі