вівторок, 26 серпня 2008 15:43

Ганна Бурлака згоріла на полі

Ганна Бурлака, 66 років, із села Ладижинські Хутори Гайсинського району Вінниччини 17 серпня згортала й палила на полі племінника солому. Помітивши, що полум"я може перекинутися на сусідню ниву, пішла його загасити. Від диму та спеки жінці стало зле, вона впала у вогонь. Обгорілий труп Бурлаки знайшла односельчанка.

Над Тростянецьким та Гайсинським районами, над містом Ладижин, що розташоване між ними, кілька тижнів літає чорна горіла солома. Це господарства, які закінчили жнивувати, спалюють на полях стерню.

— Роблять це здебільшого ввечері, на ніч, — каже 43-річна Валентина Мельник з Ладижина. — А коли вчора палили стерню на ладижинських полях, то вогонь перекинувся на дерева. Пожарна приїжджала.

Кілька днів тому ладижинці спостерігали заграву над полями сусіднього села Басаличівка. Туди теж виїздили пожежні.

— Колеги-гайсинчани попросили нас виїхати, — каже виконувач обов"язків начальника Ладижинської пожежної частини 25-річний Олексій Рябий. — Ми притушували вогонь, щоб не розповсюджувався. Що ще може зробити на палаючому полі екіпаж із трьох людей? Раніше такої проблеми не було, бо солому складали в скирти, людям роздавали.

Начальник служби державного пожежного нагляду Тростянецького району 33-річний Олександр Гончаренко зауважує, що палити солому на полях заборонено.

— Ніякі санкції до керівників ще не застосовували, — говорить держінспектор з охорони навколишнього середовища у Вінницькій області Василь Зарванський. — Але найближчими днями будуть.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Бурлака згоріла на полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі