четвер, 16 жовтня 2008 20:17

Галина Ляпіна вийшла заміж за німця

Автор: фото: Оксана ДУНСЬКА
  На березі Південного Бугу села Гунька Немирівського району сваха  Валентина Арбуз затягує корсет весільної сукні Галині Ляпіній.Їй допомагає наречений Матіас Хунт
На березі Південного Бугу села Гунька Немирівського району сваха Валентина Арбуз затягує корсет весільної сукні Галині Ляпіній.Їй допомагає наречений Матіас Хунт

Цьогоріч 5 вересня у селі Гунька Немирівського району 19-річна Галина Ляпіна виходила заміж за Матіаса Хунта, 29 років, із Німеччини. Цей знімок зроблений на весіллі. На фото свашка намагається затягнути нареченій корсет.

Ляпіни переїхали з Росії. У Галини є 21-річний брат Андрій та сестра Христина, 17 років. Галина закінчила Немирівський будівельний технікум.

— Першим словом нашого старшого сина Андрюші в 4 місяці було "гунька". Коли 1994-го переїхали з Новосибірська в Гуньку, подумали це — доля, — розповідає 40-річна мати Галини Неля Миколаївна. Жінка вагітна четвертою дитиною.

Матіас Хунт з"явився у Гуньці, коли в селі запрацювала українсько-німецька фірма "Байєр-Вінн". Він механік. Має молодшого на рік брата Андреаса. Мати Карста і батько Ульріх не приховують захоплення невісткою.

Галина та Матіас вінчалися в Кіровській церкві. Звідти поїхали до Воробіївки, де влітку відбувався фестиваль "Шешори Подільські". Перекладачка Надя пояснювала гостям із Німеччини українські народні обряди. Для чого потрібно закидати на дерево стрічку із двома порожніми пляшками з-під шампанського — німці не зрозуміли.

У Німеччині на весіллях зазвичай випивають не більше чотирьох пляшок шампанського. У Гуньці випили 200 л пива і стільки ж немирівської горілки. Німці повезли за кордон по кілька коробок сувенірів із пляшечками горілки. Сказали, що такі щедрі столи бачили вперше. Вони фотографували їх зусібіч.

— Ми хотіли, щоб весілля було за українськими традиціями, — каже Хольгер. Він приїхав на свято із Німеччини. — Німці навіть вивчили народну пісню "Підманули Галю".

За весіллям спостерігав бургомістр міста Егельн Рейнольд Люкнер. Він приїхав подивитися на українку, заради якої житель його міста проігнорував місцевих дівчат.

Несподіванкою став візит Галининої бабусі 71-річної Ельзи Вернер. Півтори доби власним "фордом" вона добиралися на весілля з німецького міста Хунген. Лише на святі односельці дізналися, що наречена — напівнімкеня.

Зараз ви читаєте новину «Галина Ляпіна вийшла заміж за німця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі