пʼятниця, 23 листопада 2007 18:40

Фросині Захарчук подарували годинник

У четвер 22 листопада жителі села Бур"яни Гайсинського району на Вінниччині відсвяткували 80-річчя села.

Ювілей тут відзначали вперше. Гроші виділила райдержадміністрація. Ініціатором став сільський священик отець Григорій Сяба.

— Село зареєстрували 1928-го, — пояснює сільський голова Леонід Драч, 51 рік. — Але отець Григорій, який тут народився, сказав, щоб на рік раніше святкували. Бо першу хату поставили 1927-го. Він запросив хор із села Дашів і відправив панахиду за померлими під час Голодомору.

У клубі виступав хор із Гайсина та дитячий танцювальний колектив із сусіднього села Зятківці. Організували частування для селян. П"ятьом найстарішим жителям вручили годинники та квіти.

— Найстарша Фросина Захарчук, їй виповнилося 84 роки. Старша за саме село, — усміхається Леонід Іванович.— Все життя на ланці проробила, а її сестри в школі технічками були.

Ця місцина колись називалася урочищем Бур"яни. Землю роздали селянам сусідніх сіл для оброблення. Вони оселилися тут. Нині в селі 86 жителів — втричі менше ніж у радянські часи. 66 із них — пенсіонери.

— Пороз"їжджалася молодьож по городах, — зітхає голова Леонід Драч. — Але в нас цей рік даже одна дитина народилася, Діанкою назвали.

Піврічній дівчинці подарували рожеву ковдру зі слоником.

Зараз ви читаєте новину «Фросині Захарчук подарували годинник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі