четвер, 11 вересня 2008 21:08

Фросина Онисько використала в картині власне волосся

Постійну виставку картин та аплікацій художниці-самоучки Фросини Онисько відкрили в музейній кімнаті бібліотеки села Слобода-Яришівська Могилів-Подільського району. Виставили 20 картин у стилі печворк — аплікації з клаптів тканин.

Художниця з місцевих. Вона жила в середині ХХ ст. На війні загинув її хлопець. Тому більшість полотен про любов. На тлі сільських пейзажів — пара закоханих. На одній із робіт збереглося пасмо волосся майстрині, вплетене в косу дівчини.

— За життя Фросина Іванівна роздаровувала картини  односельцям, — розповідає бібліотекарка Антоніна Діденко, 44 роки. — Але мода мінялася, і сьогодні більшість її робіт припадають пилом на горищах. Тому ми вирішили зберегти оригінальні твори художниці для наступних поколінь односельців, і попросили принести нам ці картини з горищ.

Доповнюють експозицію віддруковані спогади про життя Фросини Онисько. Їх виклала племінниця художниці Ольга Кузь.

Вхід на виставку безплатний. Адреса: Слобода-Яришівська, Могилів-Подільський р-н. За довідками можна звертатися до сільради за тел. (237) 6 72 42.

Зараз ви читаєте новину «Фросина Онисько використала в картині власне волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі