пʼятниця, 08 червня 2007 07:11

Фото Очеретного відомі по всьому колишньому Союзу

Кімнату-музей фотографа, заслуженого журналіста України Володимира Очеретного відкрили 5 червня в Тиврові у місцевому ліцеї. В ній виставлені 200 фотографій — природи, особливо квітів, людей.

— На Вінниччині журналістів так ніколи ще не вшановували, — каже редактор районної газети "Маяк" Володимир Усатюк. — Його знімки друкувалися у всіх виданнях колишнього Союзу. А по Україні виставок було не злічити.

67-річний Володимир Очеретний помер два роки тому від цукрового діабету. До останнього дня пропрацював у "Маяку".

Фотографував він лише старими плівковими фотоапаратами "Київ", "Зеніт" та "Горизонт", хоч мав і дорогу цифрову фотокамеру.

— Помер Володя, і всі десять його фотоапаратів перестали працювати. Так вони всі в сумці й пролежали, — каже дружина Галина Очеретна, 65 років. — А це вирішила їх у музей віддати. Продавати ніколи б і не посміла.

У домі Очеретних залишилося більше як тисяча фото. На стінах висять десятки намальованих Володимиром портретів друзів та рідних. У Тиврові іменем Очеретного збираються назвати вулицю.

Зараз ви читаєте новину «Фото Очеретного відомі по всьому колишньому Союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі