понеділок, 25 лютого 2008 18:34

Фестиваль імені Леонтовича йтиме два роки

Розпочався фестиваль хорової музики ім. Миколи Леонтовича. Він присвячений 130-й річниці з дня народження композитора.

— Увесь світ знає великого Леонтовича і його музику. Ми хочемо, аби Вінницю асоціювали з ним, — каже Тетяна Публіка, 29 років, головний спеціаліст відділу міського  управління культури.

Фестиваль ітиме протягом двох років. 2008-го до Вінниці приїдуть колективи з Польщі, Греції, Львова, Одеси, Житомира, Івано-Франківська. Останньої середи щомісяця вони виступатимуть у залі Вінницької обласної філармонії.

— Провести фестиваль за один місяць — дуже накладно, — знизує плечима Тетяна. — У філармонії проходять й інші концерти. Усім артистам треба приділити увагу. Це була б постійна суматоха. А раз на місяць — дуже зручно.

Учасники обов"язково виконуватимуть 2–3 твори Леонтовича, композиторів ХІХ століття та країни, яку вони представлятимуть.

— 2009-го у Вінниці пройде конкурс на кращого композитора. Твір переможця розпочне новий фестиваль 2010 року, — додає 41-річна Людмила Локаєнко з міського управління культури.

Вартість квитка на всі концерти 40 грн. На один концерт — від 3 до 5 грн. Початок о 18.30.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль імені Леонтовича йтиме два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі