пʼятниця, 16 листопада 2007 07:11

Дзвінок за оголошенням коштував 75 гривень

Колишня вихователька дитсадка 30-річна вінничанка Наталя Ромащук у пошуках роботи переглядала оголошення у місцевій газеті. Знайшла пропозицію працювати нянею за 2 тис. грн на місяць.

— У кінці мілким шрифтом було вказано, що на телефон дзвінок платний, — розповідає Наталя. — Я подзвонила. Там був автовідповідач. Щось розказували про ліцензію та вартість послуги. Десь за дві хвилини підключилася оператор. Запитала прізвище, де працювала, з якого я міста. Потім запросила на зустріч із роботодавцем.

За настановою оператора на зустріч Наталя взяла паспорт, ідентифікаційний код та $100. Якщо робота її влаштує, ці кошти вона мала заплатити за послугу агентові.

— На зустріч ніхто не прийшов, а наступного ранку на мій мобільний зателефонував чоловік і вимагав компенсацію 100 гривень, — скаржиться жінка. — Мовляв, він прочекав мене дві години. Я перевірила: за п"ятихвилинний дзвінок із рахунку зняли 75 гривень.

Жінка звернулася за безкоштовною консультацією до юриста молодіжного центру праці.

— З такими питаннями щомісяця приходить до 15 людей, — каже директор центру 33-річний Олександр Мельник. — Вам повезло, що документів не забрали й не випитали адреси. В одного хлопця за грошима приходили додому. Як компенсацію забрали шкірянку й магнітофон.

Спеціалісти радять не телефонувати за платними номерами, що складаються із трьох цифр й ті, що треба набирати через "8" із кодами 703, 800, 900. Їх обслуговують комп"ютерні системи. За кожні 12 с  розмови беруть по 5 грн. У випадку шахрайства, каже Мельник, компанія не несе відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Дзвінок за оголошенням коштував 75 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі