пʼятниця, 06 червня 2008 18:03

Джаміля виконувала танець живота вагітною

Автор: фото надане палацом мистецтв ”Зоря”
  Член журі, професійна танцівниця Джаміля приїхала на фестиваль танцю живота зі своїм 3-місячним сином Іваном. Торік жінка теж виступала на фестивалі вагітною.  Вінницькі дівчата-танцівниці за кулісами сцени міського палацу мистецтв ”Зоря” аплодують Джаміл
Член журі, професійна танцівниця Джаміля приїхала на фестиваль танцю живота зі своїм 3-місячним сином Іваном. Торік жінка теж виступала на фестивалі вагітною. Вінницькі дівчата-танцівниці за кулісами сцени міського палацу мистецтв ”Зоря” аплодують Джаміл

У Вінницькому міському палаці мистецтв "Зоря" 1 червня відбувся конкурс-фестиваль танцю живота. Наступного року організатори фестивалю планують перевести його в статус всеукраїнського. Цього року було 44 учасниці-вінничанки. Торік — 24.

Організували конкурс вінницький танцклуб "Болеро" та міський палац мистецтв "Зоря". За традицією фестиваль відкрили танцюристки арабського танцю. Це студентки першого курсу Вінницького медуніверситету. Конкурсантки мали сценічні псевдоніми — Юнія, Сахара, Шакіна, Алія, Джахара.

Зранку був відбір учасниць. Увечері — фінал. Конкурсантки хвилину імпровізують танець під звук барабанів. Музику чують уперше. Учасницям-юніоркам до 16 років. По черзі п"ятеро дівчат танцюють під свою музику. Першою в старшій групі за результатами жеребкування виступає 17-річна Ярослава Баєк. Дівчина родом із Шаргородщини. Торік була переможницею з-поміж юніорів.

Багатократна чемпіонка України та Європи Джаміля, яка була в складі журі, теж станцювала. Три місяці тому жінка народила хлопчика Івана. 2007-го вона приїздила на вінницький фестиваль вагітною. На другому місяці вона танцювала на сцені. Джаміля називає себе "трохи вінничанкою", бо її чоловік служив на корветі "Вінниця". Він стоїть у Севастополі.

— Заняття східними танцями допомагають легше народжувати й відновлювати фігуру, — вважає керівник данс-клубу "Болеро" Тетяна Чистякова, 31 рік. — У нас навіть займається жінка, якій 55 років.

Після конкурсу всім танцюристкам роздають призи від спонсора "Клинков" — коньяк. Перше місце в дорослій категорії вибороли Олена Ліщун та Марина Нечипорук, поміж юніорів — Ілона Підкалюк та Діана Подолянчук. Переможниці отримали золоті прикраси — хрестик або браслет. Танцювальні колективи — по упаковці газованої води.

Кажуть, що танець живота бере початок від сакральних танців Середнього та Центрального Сходу. Жінки танцювали на церемоніях поклоніння материнській богині. Виконували його на честь народження дитини або як оздоровчий ритуал перед зачаттям.

Танець живота не має жорстких правил хореографії. Белі-денс ("белі" — живіт, "денс" — танець — "ГПУ") покращує настрій. Жартують, що його поява зобов"язана бджолі. Вона залетіла під сукню одній танцюристці. Щоб не зривати виступ, дівчина почала крутити стегнами та животом.

— Танцю живота у вінницькому танцювальному клубі "Болеро" навчать за півроку, — каже менеджер клубу Юлія Дячок, 20 років. — Хтось може навчитися за два тижні, а хтось за 7 років. Абонемент на місяць 120 гривень. Заняття проводяться двічі на тиждень. Учні вибирають тренера та групу. Танцю навчають із 14–15 років.

Зараз ви читаєте новину «Джаміля виконувала танець живота вагітною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі