середа, 05 грудня 2007 19:06

Двоє третьокласників отруїлися хлоркою в їдальні

Увечері 26 листопада до Хмельницької міської дитячої лікарні привезли 9-річних Катерину Катрін та Олексія Голиму, які навчаються у 3 класі школи N18 у Хмельницькому. Діти скаржилися на сильний біль у животі. Лікарі діагностували отруєння. Пацієнти досі на стаціонарному лікуванні.

— Мені казали батьки потерпілих, що хтось зі старшокласників підлив дітям у чай "білизну", — каже заввідділенням гастроентерології Ірина Горніцька. — Не знаю, наскільки це правда, але у хлопчика був хімічний опік стравоходу. Стан дівчинки був кращим. За словами її бабусі, дитина просто випила менше того чаю.

У місті ходять чутки, що діти отруїлися варениками з хлоркою. Ще кажуть, що на посуді залишилися засоби для миття.

— Десь після шостої їм стало погано, — розповідає директор школи N18 Сергій Чабанов. — Ми провели внутрішнє розслідування. Вони могли отруїтися у шкільній столовій. Але цією справою займається міліція, до кінця слідства я не можу більше нічого сказати.

У шкільній їдальні щодня харчується 450 учнів молодших класів. Іще близько 50 учнів старших класів. Їх годують у три етапи: о 10-й, 11 та 12 годинах. Того дня на обід давали вареники, голландський сир, булку та чай. Потерпілі їли найпершими — о 10-й.

— Є кілька версій, — зауважує помічник начальника міськвідділу міліції Аліна Арнаут. — Препарати, які містять хлор, хтось підсипав, або це сталося через недбалість.

Зараз ви читаєте новину «Двоє третьокласників отруїлися хлоркою в їдальні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі