пʼятниця, 25 квітня 2008 18:40

Двотонний дах зніс 13 могил

Автор: фото: Ілля ГОРОДЕЦЬКИЙ
  Вінничанка Олена Мельничук біля могили свого діда на міському кладовищі у мікрорайоні Пятничани. Спочатку  жінка думала, що пам’ятники повалили вандали. Ставити пам’ятник на місце їй безкоштовно допоможуть робітники фірми, з якої ураганом скинуло дах на м
Вінничанка Олена Мельничук біля могили свого діда на міському кладовищі у мікрорайоні Пятничани. Спочатку жінка думала, що пам’ятники повалили вандали. Ставити пам’ятник на місце їй безкоштовно допоможуть робітники фірми, з якої ураганом скинуло дах на м

Готуючись до поминальних днів вінничани прийшли на міське кладовище в мікрорайоні П"ятничани. Вони побачили 13 зруйнованих могил.

— Нещодавно мені приснився мій дід, наче як кликав сюди. Він був інвалідом війни, поховали на цьому цвинтарі, — розповідає Олена Мельничук, яка першою помітила розбиті пам"ятники. — Я прийшла поприбирати могилки. Глянула, і зрозуміла, чого це дід мені снився. Його пам"ятник вирваний прямо зі штирями, на які кріпився.

Могили понівечені лише неподалік складів підприємства "Агропромшляхіндустрія". Виявилося, під час нещодавнього буревію зірвало 2-тонний залізний дах. Він і зніс пам"ятники та кілька дерев.

— Ніякого акту вандалізму, як запевняли родичі померлих, не було, — каже начальник комунального підприємства "Вінницька спеціалізована ритуальна служба" 58-річна Валентина Пасєка. — Ми викликали міліцію та зафіксували цей випадок.

"Агропромшляхіндустрія" готова помогти впорядкувати побиті могили. Цим займатимуться робітники фірми.

— Але грошей на нові пам"ятники давати не будемо, — зауважує 61-річний директор "Агропромшляхіндустрія" Петро Рибак.

До "Агропромшляхіндустрії" вже звернулася одна жінка, в якої постраждала могила рідні. Поховання, про які ніхто не клопотатиметься, підприємство впорядкує самостійно.

— Але краще, щоб прийшов родич. Раптом встановимо пам"ятник не так, як він хоче, — додає Рибак.

Зараз ви читаєте новину «Двотонний дах зніс 13 могил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі