вівторок, 29 липня 2008 17:46

Дві тонни риби згодували собакам

У Вінниці на одному із складів ринку "АВС-Цитрус" працівники ветеринарної міліції виявили 2 т мороженої риби з простроченим терміном придатності.

— Там було по 600 кілограмів пеленгасу та мойви й 800 — камбали. Пройшло півроку, як минув їхній термін реалізації, — каже старший інспектор ветеринарної міліції області, капітан Василь Сліпчук, 39 років. — Вартість вилученої риби — 12 тисяч гривень.

Сліпчук розповідає, що подібні випадки на ринку траплялися й раніше. Із початку року це найбільша виявлена партія простроченого товару тваринного походження.

— За рішенням власниці, рибу відправили до кінологічного центру обласної міліції. Нею після термічної обробки годуватимуть собак, — продовжує Сліпчук.

Керівник підприємства заплатила штраф у 68 грн. У ветеринарній міліції кажуть, що за аналогічні порушення жінку вже притягували до адмінвідповідальності.

Із початку року правоохоронці вилучили з обігу та утилізували 178 т непридатних для споживання продуктів тваринництва на загальну суму 1 млн 208 тис. грн. Найчастіше конфісковували курячі стегенця — 89 400 кг, інші м"ясопродукти — 40 531, рибу — 43 446 кг. Порушення найчастіше фіксують у Вінниці та прикордонних містах Могилеві-Подільському і Ямполі.

Зараз ви читаєте новину «Дві тонни риби згодували собакам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі