пʼятниця, 10 серпня 2007 07:03

До табору в Крижополі діти з діаспори не приїхали

Школярка з Крижополя 13-річна Олена Ткачук уперше приїхала відпочивати в табір "Зелена Діброва", що під райцентром.

— Довго вмовляла батьків, — розповідає. — Вони, коли почули, що буде міжнародна зміна, одразу погодилися відпустити. У принципі, мені тут подобається, але дітей з-за кордону нема.

Зараз у таборі є діти з Одеської, Львівської та Вінницької областей. На міжнародну зміну мали приїхати ще діти української діаспори з Італії, Польщі та Португалії.

— Посольства не зацікавилися нашою програмою, — пояснює організатор зміни 35-річний Олександр Нікітюк. — Діти з діаспор більше хочуть відпочити десь біля моря. Займатися вишивкою та малювати писанки не схотіли.

У таборі планували зміну на 200 осіб. Приїхало 80. Путівка на 18 днів коштувала 910 грн. У цю суму входить шестиразове харчування та оздоровлення. Табір працює на базі санаторію, де лікують серцево-судинну та нервову системи. Також в оплату входять майстер-класи. Дітей навчатимуть робити ляльки-мотанки, писанки, вишивати.

— Кожна дитина отримає вишиту футболку в кінці зміни, — каже Нікітюк. — Потім у Вінниці зробимо виставку робіт.

Зараз ви читаєте новину «До табору в Крижополі діти з діаспори не приїхали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі