четвер, 02 вересня 2010 17:30

До Лодзі літатимуть двічі на тиждень

Із 15 жовтня відкривають регулярні авіарейси між Вінницею і польським містом Лодзь.

— Перельоти будуть щовівторка та щоп"ятниці. Обслуговуватимуть літаки, які розраховані на 46 місць, нашої авіакомпанії "Джет Ейр". Коштуватиме квиток в один бік 870 гривень. Тривалість польоту — година 40 хвилин, — розповідає Рафал Можджень, віце-президент аеропорту в Лодзі.

Поляки пояснюють, що хочуть налагодити сполучення з Вінниччиною, бо багато хто з них має тут бізнес. Крім цього, їх зацікавили санаторії в Хмільнику. Там лікують захворювання опорно-рухового апарату.

— Вінничан, які користуватимуться новим рейсом, ми будемо обслуговувати у спеціальному віп-вікні, — каже Кшиштоф Свідерек, генеральний консул Республіки Польща у Вінниці. — Звичайно, за наявності повного пакета документів.

— Якщо рейси стануть популярними, з часом задіємо авіалайнери на 160 місць, — додає Можджень. — За технічними параметрами вінницький аеропорт схожий на наш. Крім того, ваше місто — в центрі країни, як і наше.

Вінницький аеропорт не працював із 1996-го до 2008 року. Після реконструкції торік у серпні його внесли до каталогу міжнародних.

Місто Лодзь розташоване за 120 км від Варшави. Його вважають центром текстильної та електронної промисловості країни. Населення — близько 700 тис.

Зараз ви читаєте новину «До Лодзі літатимуть двічі на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі