четвер, 10 березня 2011 18:40

Для класу обирають хрещених батьків

972 грн зібрали учні села Глибочок Тростянецького району Вінниччини на благодійному концерті. Кошти відкладають на поїздку до Канева або Львова. Мають уже 4500 грн, потрібно ще 2 тис.

Гроші давали меценати, які опікуються класами. Їх у школі називають хрещеними. Традицію започаткувала 2007-го колишній директор школи Валентина Горбань, 53 роки.

— Я тоді була головою сільської ради, — розповідає. — Нам був підпорядкований дитячий садок, а коштів на його утримання не вистачало. От і вирішили залучити спонсорів, а щоб це виглядало красиво, зробили дітей їхніми хрещениками. Кумами випускної групи тоді стали я та директор підприємства "Зоря" Михайло Заїка.

У Глибочанській школі — 75 учнів. Цього року до першого класу пішли чотири хлопчики і одна дівчинка. Хрещеними класу стали начальники райвідділу міліції Сергій Гаджук і паспортного столу Раїса Бенедик.

— До 1 вересня повністю зібрали кожному портфель до школи: книжки, фломастери, зошити, обкладинки. Зараз хочу для дівчат пошити гарні юбки для циганських танців. Поїду у Вінницю здавати звіти, то пошукаю тканину, — розповідає Раїса Петрівна.

Зараз ви читаєте новину «Для класу обирають хрещених батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі