вівторок, 04 березня 2008 16:02

Для економії треба мати два котли

Виставку "Енергоспоживання. Енергозбереження" вперше провели у Вінниці минулого тижня. Раніше енергозберігаючі технології представляли в торгово-промисловій палаті Вінницького експоцентру разом із будматеріалами.

— Відвідувачів цікавить економія електроенергії, — розповідає голова асоціації підприємств "Вінницятеплокомуненерго" Юрій Іванов. — При встановлені лічильників з денними та нічними тарифами електроенергії можна економити чимало коштів.

Використання нічної електроенергії вигідне для держави. Тоді не потрібно запускати і зупиняти електростанції.

— У мене вдома стоїть два котли — електричний та газовий, — говорить Юрій Іванов. — Уночі гріємося дешевою нічною енергією, а вдень — газом. Зараз багато заможних людей встановлюють два котла. Це дешевше. Проблема, як допомогти встановити два котли людям, які не можуть цього собі дозволити.

На виставці представили прилади обліку 50 вітчизняних виробників. Найбільше відвідувачі цікавилися лічильниками, що рахують енергію за різними тарифами. Розглядали електричні котли, що дозволяють підтримувати температуру за рахунок нічної електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Для економії треба мати два котли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі