середа, 15 жовтня 2008 16:30

Дитсадок відсвяткував 60-річчя

Днями справив ювілей Новоободівський дитсадок "Росинка", що у Тростянецькому районі Вінниччини. Серед його перших випускників — брати Костенки: депутат Верховної Ради Юрій і декан Київського технологічного університету Валерій.

Історія дитсадка почалася у вересні 1948 року. Його відкрили при цукрозаводі для дітей співробітників підприємства. Працював заклад цілодобово.

Першими вихованцями стали 30 дітей. У 1950 роках "Росинку" відвідували 50 малюків, у 1970-х — 150, нині — 70. У садок приїздили за досвідом зі всієї Вінниччини.

Першим завідувачем була Олександра Мєшкова. Десять останніх років "Росинку" очолює колишня його вихованка Тетяна Драбанич, 37 років.

— Костенків також запрошувала на свято, — розповідає вона. — То Юрій Іванович сказав, що дуже зайнятий, але при першій нагоді заїде чи передасть вітальну листівку. Із його братом Валерієм ми довго по телефону розмовляли, багато пригадували, та приїхати в нього теж не знайшлося часу.

На святкування зібралися кілька десятків випускників.

Зараз ви читаєте новину «Дитсадок відсвяткував 60-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі