понеділок, 02 квітня 2012 06:45

Директор школи судитиметься за посаду

На минулому тижні звільнили директора Уладівської школи Літинського району Сергія Кусого. Батьки й учителі стали на захист. Переконані, що з посади усунули, аби на його місце поставити колишнього заступника голови райради Олександра Масного.

— До мене місяць звонили з районного управління освіти, вимагали, аби написав заяву за власним бажанням. Я не погодився, то звільнили за статтею, без згоди профспілки. Причини не вказали. Я написав заяву до суду, — говорить Сергій Кусий, 55 років.

Люди в селі збирають підписи проти призначення нового директора, підозрюють, їхню школу хочуть закрити.

— Ми категорично проти Олександра Масного. Він як балотувався на голову сільради, то бив себе в груди й казав, що є ідеологом оптимізації шкіл. Масного поставили, щоб закрити нашу школу. Він уже був директором Заліської школи. Довів її до ручки й перейшов робити в райраду, — каже 30-річний Сергій Рибачук.

— Як почули, що Кусого хочуть убрати, зібрали 70 підписів з людей, що ми проти. Завірили нотаріально й відвезли в райвідділ освіти. Там пообіцяли прислухатися до нас, — додає вчителька початкових класів Юлія Білозор, 42 роки. — Це толковий і гуманний директор. Ціле літо не брав відпустку, а разом з усіма робив у школі ремонт.

Батьки припускають, що їхнім дітям доведеться ходити в більшу школу за 10 км.

— П'ять кілометрів через ліс, потім ще п'ять поле й річку будуть обходити. Кажуть, що транспорт дадуть. Не віримо. Де це такий автобус взяти, щоб 71 дитина вмістилася, тут треба вагон. Хочуть наших дітей освіти позбавити, — каже 35-річний Микола Насадюк.

Керівництво Літинського управління освіти впевнене в правильності свого рішення.

— Олександр Масний — досвідчена людина. Він наведе порядок у школі. А Сергію Кусому не вистачало характеру, з ним учительський колектив працював слабо. Не розвивали талановитих дітей, не приймали участь у районних конкурсах, — пояснює Анатолій Шмигель, начальник райвідділу освіти.

Зараз ви читаєте новину «Директор школи судитиметься за посаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі