середа, 16 липня 2008 16:17

Десятьом сім"ям військовослужбовців дали квартири

Автор: фото: Юрій ЖУРАКІВСЬКИЙ
  Подружжя пенсіонерів Олени та Михайла Нечаїв із села Слободище Іллінецького району Вінниччини стали єдиними, кому підключили газ у селі.  Решта односельчан  мають дооформити документи. Олена Нечай смажить першу яєшню для губернатора. Газову плиту  купили
Подружжя пенсіонерів Олени та Михайла Нечаїв із села Слободище Іллінецького району Вінниччини стали єдиними, кому підключили газ у селі. Решта односельчан мають дооформити документи. Олена Нечай смажить першу яєшню для губернатора. Газову плиту купили

11 липня в місті Іллінці на Вінниччині голова облдержадміністрації Олександр Домбровський вітав новоселів чотириповерхового

35-квартирного будинку. 10 помешкань у ньому безкоштовно отримали військовослужбовці, зокрема шість воїнів-інтернаціоналістів.

— Ще три роки тому на цьому пустирі стояв довгобуд, — розповідає голова Іллінецької райдержадміністрації Володимир Анікеєнко, 38 років. — Сьогодні ж ми вперше за 10 років здаємо новий дім. А наступного року плануємо завершити будівництво ще однієї багатоповерхівки.

На будівництво із держбюджету виділили майже 1,6 млн грн.

Сім"я Жичицьких — одна з перших заселилася до трикімнатної квартири площею 91 кв. м на четвертому поверсі. Отримали її безкоштовно. Місцева влада подарувала родині телевізор.

— Маю статус інваліда війни, 20 місяців перебував в Афганістані, — розповідає 40-річний Григорій Жичицький, двічі кавалер ордена Червоної зірки. — Я з Миколаївщини, а тут, в Іллінцях, більше чотирьох років по квартирах і гуртожитках. Ми всі, дружина та двоє дітей, щасливі, що маємо власне житло.

У селі Слободище Іллінецького району на губернатора чекав ще один святковий мітинг. Село святкувало пуск газу. Будівництво газопроводу Нараївка—Леухи—Китайгород розпочали 2006 року. Вартість проекту — понад 5 млн грн. Сьогодні збудовано 22 км підвідного і 100 км вуличних газопроводів у трьох селах. Загалом газифікують шість населених пунктів. У Слободищі газ планують підвести до 210 будинків. Та на момент свята, крім символічного факела в центрі села, газ з"явився лише в оселі пенсіонерів Олени на Михайла Нечаїв.

— Проводка газу нам обійшлася у 17 тисяч, — розповідає господиня. — Чи оправдає себе, не знаємо, але люди газом довольні. Ми парове до цього три рази переробляли, а замість тепла тільки павуків збирали. Машина їхала з балонами, я її проворонила, а тут кажуть: "Вам підключати будемо". Ото я зраділа! Бо все ж треба крутити — огірки, ягоди.

За неофіційною інформацією, губернатор відвідав також Шабелянський ліс. У вересні тут планують провести партизанське свято за участю президента України.

Зараз ви читаєте новину «Десятьом сім"ям військовослужбовців дали квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі