четвер, 03 липня 2008 20:11

Державтоінспекція заборонила перегони в Гавришівці

Чотири роки громадська організація "Форсаж" організовувала автоперегони за 7 км від Вінниці в селі Гавришівка. Їх проводили при центральному в"їзді до аеропорту по п"ятницях після 21.00.

— Ганяти нас почали після того, як цією весною в Харкові троє людей на нічних перегонах померло, — зітхає один із організаторів "Форсажу", ім"я просить не називати. — Звичайно, ні ми, ні учасники змагань не задоволені. Бо на Гавришівці могли виплеснути адреналін, нікого не чіпали. Спеціально вночі збиралися.

На перегони з"їжджалися від 10 до 30 гонщиків на скутерах, мотоциклах, автомобілях. Ще понад 300 людей були глядачами.

— Перегони необхідно було заборонити, бо для їх проведення "Форсаж" не має жодних прав і ліцензій, — каже начальник Державтоінспекції Вінниччини Микола Сіманчук, 37 років. — Перед виїздом на змагання авто повинне пройти техогляд. Водій має пред"явити довідку про стан здоров"я. Що вже казати про підготовлену площадку, огороджену територію та місця для глядачів.

Працівники ДАІ проводили систематичні перевірки в Гавришівці. За останній місяць на штрафмайданчик поставили 14 машин зі зміненими конструкціями.

— Серед них справжній монстр, — продовжує Сіманчук. — У авто "Перемога" поставили двигун БМВ. І замість швидкості 90 кілометрів він почав вижимати 240 км. Така машина — шалена небезпека на дорозі, бо гальмівна система не розрахована на таке навантаження. Слава Богу у нас смертей не виникало.

Також перегони проводять на вінницькому автодромі "КАІСА", що має необхідні дозволи.

Зараз ви читаєте новину «Державтоінспекція заборонила перегони в Гавришівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі