понеділок, 21 квітня 2008 18:17

Денис Шкатула став чемпіоном України з шашок

Шість років учень Вінницької школи N23 Денис Шкатула, 16 років, грає в шашки. Нещодавно повернувся з чергового чемпіонату України з міжнародних шашок серед кадетів. Посів перше місце.

— Я почав займатися, коли до нас у школу прийшов тренер Денис Мариненко. Виходило непогано і я поставив мету — поїхати на чемпіонат України, — розказує хлопець.

Він розв"язував комбінації, опановував позиційну майстерність, вивчав варіанти правильної гри.

— Моїм першим турніром був чемпіонат у Дніпропетровську, — згадує Денис. — Тоді я здобув перше місце у швидких шашках. А найбільше запам"ятався минулорічний чемпіонат світу, який проходив у Берліні. Тоді я теж став першим. Цього року знову виборов право поїхати на світові змагання, але не встигли владнати справи з документи, — веде далі. — Зате 28 квітня поїду на чемпіонат Європи в Калінінград.

За словами Шкатули, гра в шашки стала для нього немов наркотиком. У дитинстві хлопець займався греко-римською боротьбою та був чемпіоном області. Коли постало питання: їхати на змагання із боротьби чи чемпіонат із шашок, обрав останній. У майбутньому хоче стати юристом. А ще мріє потрапити на перші Всесвітні інтелектуальні ігри. Вони пройдуть цього року в китайській столиці Пекіні. Нині вирішують, чи буде представляти Денис Україну в Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Денис Шкатула став чемпіоном України з шашок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі