четвер, 28 серпня 2008 18:27

День народження Вінниці пройде у карнавальному стилі

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Актори львівського театру ”Воскресіння” йдуть на ходулях вулицею Соборною у Вінниці на святкуванні Днів Європи, які провели у травні цього року
Актори львівського театру ”Воскресіння” йдуть на ходулях вулицею Соборною у Вінниці на святкуванні Днів Європи, які провели у травні цього року

20–21 вересня Вінниця відзначатиме 645-й день народження. Цьогоріч святкування пройде у карнавальному стилі.

Відкриє свято ансамбль барабанщиць "Киянки". Вони супроводжують усі президентські урочистості. Третій рік поспіль їх запрошують розпочинати Венеціанський карнавал в Італії. Із ними там грає і дівочий духовий оркестр "Роксолана" з Кременчука. Його так само запросили до Вінниці.

— У карнавальній ході від міської ради візьмуть участь театри з Польщі, Угорщини та багатьох міст України, — каже мер Володимир Гройсман, 30 років. — Від міста буде обласний драматичний театр імені Садовського та ляльковий театр "Золотий ключик".

Йтимуть актори під музику в стилі "латинос".

— До Дня міста завершать реконструкції у скверах Пирогова та Козицького, — продовжує Гройсман. — Там звучатиме музика різних напрямків.

У фольклорному концерті виступлять українські колективи та представники інших народів, що живуть у Вінниці. Зіграють бардівську пісню, класику та джаз. Танцюватимуть сучасні танці.

У сквері Козицького місцеві художники, фотографи та майстри експонуватимуть свої роботи.

— Покажуть вистави місцеві та запрошені театри, — додає начальник управління культури Ірина Френкель. — Серед них — відомий зі святкування Днів Європи у Вінниці львівський театр "Воскресіння". Із Польщі приїдуть чотири вуличні театри. З Києва "Лялька", у них понад 20 ляльок у повний зріст.

Найбільше виступатимуть вінничани. Розважальна програма розрахована на 42 години. Із них 32 відвели місцевим колективам.

У святкові дні проїзд у тролейбусах і трамваях безплатний.

Зараз ви читаєте новину «День народження Вінниці пройде у карнавальному стилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі