четвер, 19 серпня 2010 19:30

Декоративні дерева замовляють для зимових садів

Найдорожчі кімнатні рослини у Вінниці можна придбати за 20 тис. грн. Це декоративний бонсай. Продають фірми, які займаються ландшафтним дизайном.

— Ціна на бонсай залежить від складності формування крони. В основному це від 10 тисяч гривень. Крону формують за допомогою перетягування гілок дротами різної товщини, — пояснює 27-річна Анастасія Ясинська, менеджер з продажу декоративних рослин магазину "Екзотика"". — Майстри постійно слідкують за ростом гілок, послаблюють чи уплотняють тиск дроту. Іноді на формування одного дерева може піти до 10 років. Найчастіше купують, аби прикрасити балкон та для зимових садів.

У магазині продають Фікус Бенджаміна з декоративним стовбуром. У діжку садять чотири рослини і по мірі росту їх переплітають між собою. Дерево коштує 18 тис. грн.

Замовляють такі рослини у Вінниці не часто. Переважно купують декоративні ялинки, туї, жимолость. Вони коштують від 1 до 3 тис. грн.

Місяць тому вінницький таксист 39-річний Володимир Михайленко перевозив рослину вартістю 30 тис. грн.

— Те растєніє невисоке в маленькому гарному горщичку, а гілки сформовані у вигляді шаріків, — розповідає він. — А замовив якийсь бізнесмен для украшенія лоджії. Прислали рослину з Києва, бо в нас таких не роблять.

Зараз ви читаєте новину «Декоративні дерева замовляють для зимових садів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі