середа, 31 жовтня 2007 07:04

Даїшники зібрали 150 кілограмів меду

Готують до зими вулики в садку на території обласного ДАІ у Вінниці. Кожний обприскують антибіотиком від бджолиного кліща, всередині стінки утеплюють ватними матрацами завтовшки 5 см.

Облаштували пасіку сім років тому з ініціативи колишнього керівника ДАІ Вінниччини, а нині начальника обласної міліції Василя Поліщука. 21 вулик купили у чоловіка з села Бохоники Вінницького району. Бджіл завезли з села Вербка, що на Хмельниччині. Звідти родом старший інспектор ДАІ 37-річний Олександр Моторний, якого призначили доглядати за бджолами.

— Цього року ми зібрали 150 кіло меду. Торік — на чверть більше, — каже Моторний. — Це, напевно, через літню спеку й через мобілки, яких стає все більше. Бджоли гинуть від випромінювання радіохвиль. Вони заважають їм знайти і корм, і дорогу додому.

Чоловік згадує, що кілька разів його бджоли кусали інших.

— У мене самого вже імунітет проти яду бджіл, а от іншим радив випити 100 грамів горілочки після укусу, — розповідає Олександр. — Це найкращі ліки. Знаю точно, бо мій батько Андрій — бджоляр із 40-річним стажем.

Мед даїшники віддають у дитбудинки області. Третину лишають для їдальні ДАІ.

Начальник обласної міліції Василь Поліщук часом приїжджає до управління ДАІ й заходить на пасіку.

Зараз ви читаєте новину «Даїшники зібрали 150 кілограмів меду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі