вівторок, 26 серпня 2008 15:42

Цуценятам Азізи шукають господарів

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Олеся Акульшина: ”Ну подивіться, які кабасики в Азізи”
Олеся Акульшина: ”Ну подивіться, які кабасики в Азізи”

Два тижні тому в підвалі вінницького будинку по вул. Космонавтів, 63 бездомна такса Азіза народила вісім цуценят.

29-річна Олеся Акульшина із сусідами доглядають чотирилапих. Принесли в підвал колесо від автівки. Собаченят поклали туди, щоб не розповзалися.

— Ну подивіться, які кабасики в Азізи, — Олеся дістає із колеса одного із цуциків. — Як вона їх виносила в собі? Сама ж така маленька. А роздуло як глобус. Народила чотири хлопчики й чотири дівчинки. Усі такі товстенькі, хорошенькі. Двох беруть із сусідніх будинків. А куди дівати інших, просто не знаю.

Вагітну Азізу Олеся возила до собачого притулку в мікрорайон Сабарів.

— Деякі сусіди проти, щоб у дворі жила чужа собака. Ще й із виводком, — додає. — Виганяли, палками кидали. А вона ні в яку. Бігала по вулиці цілий день, а вночі в підвалі все одно ховалася. А в притулку мені відмовили. Сказали, немає місць.

Азіза до будинку прибилася місяць тому.

— Це домашня собака, — зітхає Олеся. — Така красива, доглянута. Людей не боялася, підбігала, коли кликали. Їй не більше року. Може, вигнали, коли побачили, що народить. Чи коли підросла, виявилося, що не така породиста. Бо в Азізи мордочка коротша ніж у такси, трохи довші лапи.

Щоранку собака проводить Олесю до зупинки, коли та йде на роботу.

— Знає вже, коли йду на роботу й чекає під під"їздом, — усміхається Акульшина. —  Я б її до себе взяла, та в мене є собака. Вона й так мене ревнує. Може, в когось є бажання взяти Азізу.

Звертайтеся за телефоном: 8 (063) 210 42 34.

Зараз ви читаєте новину «Цуценятам Азізи шукають господарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі