четвер, 13 листопада 2008 18:29

Чорно-білі відеокамери чутливіші за кольорові

Якщо ви бажаєте контролювати все, що відбувається у вашій оселі, вам не обійтися без системи відеоспостереження.

— Система складається із відеорегістратора або частіше із персонального комп"ютера, в який вставляють картку відеонагляду, відеокамер, джерела живлення та проводки, — розповідає технічний спеціаліст із систем відеоспостереження Юрій Стінянський, 26 років. — При придбанні та встановленні камери потрібно враховувати, що вона "безпорадна" за відсутності джерела освітлення. Ряд виробників випускають камери з інфрачервоною підсвіткою, завдяки чому вони "бачать" уночі. Така коштує 300–400 гривень. Найефективнішим варіантом може стати камера "день-ніч". Удень вона дає кольорове зображення, вночі — чорно-біле. Камери, що дають кольорове зображення, менш чутливі, ніж чорно-білі, але коштують дорожче. Відеокамери проводкою з"єднуються із комп"ютером і джерелом живлення, бажано безперебійним.

Випускають камери з інфрачервоною підсвіткою

Ціна системи визначається в залежності від її конкретних задач, а вони зумовлені вимогами клієнта.

— Наприклад, камера "день-ніч" може коштувати від півтори до трьох тисяч гривень, картка відеонагляду — 500 гривень, джерело живлення — від 50 гривень і вище, проводка коштує недорого: гривня — гривня двадцять за метр, плюс вартість комп"ютера.

Установити систему відеоспостереження можна самостійно, отримавши якісну консультацію спеціаліста.

— Якщо людина має електротехнічну освіту, встановлення системи їй цілком під силу, якщо ні — краще довірити роботу професіоналу, — впевнений Стінянський.

Зараз ви читаєте новину «Чорно-білі відеокамери чутливіші за кольорові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі