четвер, 20 грудня 2007 19:29

"Чоловіка на годину" щодня замовляють п"ятеро вінничан

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Руслан Сиченко у квартирі Наконечних вішає шафу в туалеті. Майстра викликали, бо у плитці потрібно було обережно просвердлити отвори
Руслан Сиченко у квартирі Наконечних вішає шафу в туалеті. Майстра викликали, бо у плитці потрібно було обережно просвердлити отвори

Біля вінницького будинку на вул. Келецькій паркується пікап "таврія" із назвою агенції "Чоловік на годину". Із неї виходить чоловік у коричневій шкірянці. Хлопці неподалік жартують, що приїхав жигало.

— Кожен думає в міру своєї розпущеності, — відповідає їм 31-річний Руслан Сиченко, працівник фірми "Чоловік на годину", що займається дрібними будівельними роботами.

Руслан бере валізи з інструментами. Разом підіймаємося до квартири. Нас зустрічає 46-річна Людмила Наконечна.

— Треба новий шкафчик у туалеті повішати, — керує Людмила. — Тільки зробили ремонт, бачите, яку красиву й дорогу плитку положили. Дивіться, щоб усе мені було тут окей!

Руслан дістає метр та молоток. Вимірює шафу та стіни.

— Добре, що в почтовому ящику на вашу рекламку наткнулася, — продовжує Наконечна. — Мій чоловік не вміє, а з ЖЕКівцями зв"язуватися не хочу. Вони вічно щось нахімічать. А шкафчик коштує 600 гривень.

Менш ніж за годину майстер завершив роботу.

Клієнтка отримує квитанцію на 40 грн. Стільки коштує година роботи майстра.

— Щодня в середньому по п"ять замовлень, — каже дорогою Руслан. — Працюю десь до 21 години. Маю ще машину повернути на фірму. Додому добираюся близько десятої вечора.

Найчастіше Руслана викликають літні люди. Гроші на майстра їм дають діти, яким на роботу бракує часу. У пенсіонерів найбільше проблем із поломками газових колонок та водогону.

— Приїжджаю й до сімейних пар. Не в кожного чоловіка є інструменти, — веде далі. — А у мене в машині — все необхідне для будь-яких робіт. От у банках по місту часто двері ламаються, доводиться лагодити.

За три місяці роботи агенції лише два клієнти звернули увагу, що оплата погодинна.

— Навіть якщо працюватиму 15 хвилин, все одно треба заплатити повну вартість години — 40 гривень, — пояснює майстер. — Я виїжджаю машиною, а це ж затрати.

Раніше Руслан працював будівельником. Сезонні заробітки набридли. Роботу в "Чоловікові на годину" запропонували у кадровій агенції.

— Випити не пропонують, — усміхається Руслан. — Інколи запрошують до чаю або поїсти. Але я не можу. Графік забитий.

В агенції Сиченко — єдиний майстер. Згодом збираються набрати ще чотирьох. Умова — вміння швидко та якісно працювати й мати права.

Ідея відкриття фірми виникла в 30-річного Максима Граждана.

— У Москві є фірма з такою самою назвою, — каже Максим. — Коли розкрутимося, відкриємо ще "Дружину на годину". Жінки будуть прибирати.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловіка на годину" щодня замовляють п"ятеро вінничан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі