четвер, 05 лютого 2009 18:20

Чоботи на літо

 

Купила я модні зимові чоботи з промасленої шкіри. Останній зойк моди. Чоботи потріскалися в перший же день, як я їх взула. Вирішила їх повернути.

У магазині відверто познущалися:

— Ми ще подивимося, хто винен. А може, ви не натирали сапожки борсучим жиром і шкурками п"яних йожиків? Тоді це ваша вина!

Заяву з вимогою повернути гроші за неякісне взуття взяли, але на моїй копії не розписалися. Довелося йти до управління захисту прав споживачів. Там мене уважно, не перебиваючи вислухали.

— А ви знаєте, — обізвався після мого півгодинного монологу інспектор, — що зимові чоботи не рекомендується носити при температурі нижче мінус п"ять?

Ну що тут скажеш? Усі люди, на його переконання, при температурі нижче -5С° ходять босоніж.

Наступного дня зателефонували з магазину

— Як на градуснику у вас чотири градуси морозу, то внизу на землі завжди холодніше, може бути навіть мінус шість, — продовжував чоловік. — За таких обставин довести будь-що важко. Спробуйте написати заяву в прокуратуру.

Іти до правоохоронців було б смішно. Добрі люди порекомендували надіслати заяву до магазину поштою. За цінний лист з описом і повідомленням заплатила 17 гривень. Подіяло. Наступного ж дня з магазину зателефонували. Сказали, що чоботи пройшли експертизу, і я можу забрати гроші.

Гроші віддали. Та я не поспішаю купувати нові чоботи. Синоптики кажуть, буде нижче -5°С. Шукаю модельні валянки. Із модними високими халявами.

Зараз ви читаєте новину «Чоботи на літо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі