пʼятниця, 18 квітня 2008 18:19

Цифрове телебачення буде без реклами

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Директор філії ”Укртелеканалу” Віктор Яблонський: ”Хто хоче взяти участь у тестовому випробуванні, користуватиметься послугою безкоштовно”
Директор філії ”Укртелеканалу” Віктор Яблонський: ”Хто хоче взяти участь у тестовому випробуванні, користуватиметься послугою безкоштовно”

Із 15 квітня Вінницька філія "Укртелекому" запустила пілотний проект цифрового телебачення. Працівники тестуватимуть його в лабораторних умовах. Із вересня новинка стане доступною абонентам області.

— У порівнянні зі звичайним телебаченням у цифрового з"являються додаткові сервісні послуги, — каже директор філії "Укртелекому" 53-річний Віктор Яблонський. — Споживач сам формуватиме пакет. Буде створене меню з фільмами, передачами. Можна замовити будь-яке кіно з картотеки. Абоненти зможуть переглядати програми в записі та дивитися ті, які ще не були в ефірі.

У яких містах з"явиться цифрове телебачення?

— У Києві, Запоріжжі та Вінниці. Ми досягли хорошої швидкості і маємо технічні умови для участі в пілотному проекті.

Яке обладнання потрібне для користування?

— Наша телефонна лінія, модем та цифрова приставка. Усе підключається безпосередньо до телевізора чи комп"ютера. Ніяких додаткових антен і кабелів не потрібно.

Хто першим підключиться до телебачення?

— У першу чергу ті, в кого підключений Інтернет "ОГО". Його швидкість дозволяє приймати відео. Хто хоче взяти участь у тестовому випробуванні, може подати заявку на підключення. Під час тестування вони користуватимуться послугою безкоштовно.

Скільки коштуватиме послуга для абонентів?

— Ціна залежитиме від об"єму пакета, який сформує споживач. Очевидно, платити треба буде в місяць не менше мінімального пакета "ОГО!", тобто 80 гривень.

Чи будуть занесені місцеві канали в цифрове телебачення?

— З часом. Це залежатиме від домовленості з ними про трансляцію. Показуватимемо 150 каналів із різних країн світу. Деякі будуть без перекладу.

Зараз ви читаєте новину «Цифрове телебачення буде без реклами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі