четвер, 17 квітня 2008 18:49

Через зниження ціни на молоко ріжуть корів

У селі Широка Гребля Хмільницького району на Вінниччині селяни вирізають корів. На м"ясокомбінат протягом двох місяців люди здали більше 30 тварин.

— Заготівельники молока знижують ціни з початку року, — говорить сільський голова Широкої Греблі 54-річний Микола Дидилюк. — Замість 2,2 гривень за літр тільки 1,4 платять. І ще знижувати будуть. Того людям не вигідно худобу тримати. Взимку 539 голів було, а зараз і 500 не дощитаємося.

З 12 квітня селяни щоранку перекривають молоковозам дороги до свого села і відмовляються здавати молоко. Прокидаються о четвертій ранку і стають на шляху. Молоковози приїжджають і повертаються порожніми. Селяни вимагають: підвищити ціну на молоко та підписати договори з кожним.

— Заготівельники на нас не реагують, — каже сільський голова. — У них свій бізнес, чужих сюди не пустять. Між собою домовляються про ціни. Приїжджають до нас молоковози з Вінниці, Літина та Бершаді. Хотів домовитися із Старокостянтинівським Хмельницької області. Ніби дійшли згоди, але наступного дня машина не приїхала, менеджер трубку не брав.

Зараз ви читаєте новину «Через зниження ціни на молоко ріжуть корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі