пʼятниця, 28 вересня 2007 07:11

Чавунні люки міняють на полімербетонні

— Ми вже встановили на дорогах 50 нових полімербетонних люків, — розповідає керівник відділу постачання вінницького водоканалу. — Вони нецікаві злодіям, бо не містять металу, їх узагалі не можна здати на переробку.

Нові люки роблять на заводах у Києві й Білій Церкві. Зовні вони схожі на звичайні. Зроблені з суміші полімерів із бетоном. За міцністю не поступаються чавуну. Коштує один такий люк 330 грн. За новий чавунний треба дати до 550 грн.

Повністю замінити люки в місті водоканал планує за кілька років. Щоб одразу накрити всі 12 тис. колодязів, коштів немає. Тому нині 2 тис. з них накриті бетонними плитами.

— У рік крадуть до 300 чавунних люків, — скаржиться начальник ремонтно-будівельної групи вінницького водоканалу Микола Семченко. — За ніч можуть зняти по п"ятдесят–шістдесят люків. Це добре сплановані "операції". Щоразу ми звертаємося до міліції. За часів незалежності нам повернули тільки два люки. Злодієві, який їх поцупив,  присудили рік тюрми.

За чавунний люк на пункті прийому металів можна отримати до 35 грн.

Зараз ви читаєте новину «Чавунні люки міняють на полімербетонні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі