середа, 30 січня 2008 16:43

Буревій зірвав із церкви покрівлю

27 січня в селі Поляни Шепетівського району на Хмельниччині під час негоди з даху церкви злетіла вагонка, а навколо впала огорожа. Того дня пориви вітру зі снігом сягали 20 м/с.

— Минулого літа ми найняли місцеву бригаду будівельників, щоб купол оббили білою пластиковою вагонкою, — розповідає настоятель Михайлівської церкви Московського патріархату в Полянах отець Роман, 30 років. — За роботу заплатили 11 тисяч гривень, ще 12 тисяч витратили на будівельні матеріали. Купол церкви до 18 метрів у висоту, але чоловіки працювали без крана.

Дерев"яну церкву збудували в XVI ст. Навесні парафіяни мали завершити в ній ремонт. Придбали нові вікна, планували оббити вагонкою всю будівлю.

— У неділю на службі люди плакали від побаченого, — веде далі отець Роман. — Обірвана вагонка поламалася. Потрібно купувати нову. Тих майстрів у селі немає, поїхали на півроку на заробітки. Доведеться наймати техніку. Уже взнавав, що година роботи крана коштує 70 гривень, а ще ж пальне. Будемо шукати гроші.

У селі Поляни понад 700 жителів.

Зараз ви читаєте новину «Буревій зірвав із церкви покрівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі