четвер, 26 лютого 2009 18:44

Будинок зводять на газовій трубі

Автор: фото: Іван КРУПНИК
  Лариса Ткачук зі Жмеринки показує газорозподільник, який стоїть поряд з їхнім 5-поверховим будинком №55-б по вулиці Шекінській. За кілька метрів від нього Микола  Завірюха зводить будинок для своєї доньки. Жінка каже, що будівництво проходить по газогону
Лариса Ткачук зі Жмеринки показує газорозподільник, який стоїть поряд з їхнім 5-поверховим будинком №55-б по вулиці Шекінській. За кілька метрів від нього Микола Завірюха зводить будинок для своєї доньки. Жінка каже, що будівництво проходить по газогону

Жителі будинку N55-б на вул. Шекінській у Жмеринці вимагають заборонити будівництво приватного будинку в їхньому дворі. Стверджують, що під фундаментом новобудови проходить газогін. Будівельні роботи можуть спровокувати вибух.

— Із 2006 року колишній директор Браїлівського цегельного заводу Микола Завірюха будує тут дом для своєї доньки, — каже жителька будинку Лариса Ткачук, 40 років. — Саме під будівництвом проходить газогін, підземний кабель високої напруги, поряд — розподільча електропідстанція. Багатодітні матері із нашої п"ятиповерхівки не раз зверталися в мерію із скаргами. Мер Жмеринки Віктор Жеребнюк 2006 року, як був кандидатом на посаду, запевняв, що на приватизацію цієї землі ніхто прав не має. Вона є прибудинковою територією і державною власністю.

Головний архітектор міськвиконкому Юрій Самойленко не пам"ятає, щоб видавав дозвіл на забудову ділянки біля будинку 55-б.

— Це будівництво — чистий самопал, — запевняє.

Та жителі будинку показують акт, підписаний Самойленком 28 лютого 2006 року: земля біля будинку 55 б заростає бур"янами, її треба окультурити. Він видав Миколі Завірюсі дозвільні документи на будівництво будинку та гаража.

— У газовому господарстві нас запевняють, що газогін проходить на відстані 2,8 метра від фундаменту, — продовжує Лариса Ткачук. — Насправді всі знають — труба знаходиться під фундаментом, і при будівництві може статися вибух. Микола Завірюха та колишній мер Жмеринки Володимир Рябоконь, який був начальником газового господарства, доводяться один одному кумами чи сватами, і вони обоє з Браїлова. От Рябоконь і видавав йому дозвіл на будівництво

У травні 2008 року Ткачук отримала лист із прокуратури, що газопровід прокладено на відстані 2,8 м від фундаменту будинку, який зводить Микола Завірюха. Аналогічний лист прийшов і з газового господарства.

Микола Завірюха запевнив, що має всі офіційні дозволи.

— Я нікого не боюся, — сказав він жителям п"ятиповерхівки

Головний інженер Жмеринського газового господарства Петро Шкварко повідомив, що за дозвіл на будівництво відповідає міськвиконком.

Зараз ви читаєте новину «Будинок зводять на газовій трубі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі