вівторок, 30 жовтня 2007 07:04

Брати Скворцови скоїли пограбування з пістолетом-запальничкою

Увечері 28 вересня Дмитро, 26 років, та Михайло, 20 років, Скворцови на узбіччі в селі Гаврилівка Кам"янець-Подільського району Хмельницької області помітили моторолер "Вайпер". Дмитро запропонував братові вкрасти його та продати в Києві.

— Він зав"язав обличчя носовичком. Михайло одягнув братову шапочку з прорізами для очей, бо боявся, що впізнають, — розповідає слідчий райвідділу міліції Олександр Москальчук. — У селі їх знають. Тут живе їхня хвора на рак бабуся, вони часто навідувалися.

Моторолер належав 22-річному Ярославові Козаку. Під час нападу Ярослав розмовляв зі своєю дівчиною Наталею Цвіляк та її подругою. Грабіжники, погрожуючи пістолетом, наказали віддати ключі. У чоловіка їх не було. Брати Скворцови чверть години чекали, поки з ключами прийде товариш Ярослава.

Тим часом вони забрали в однієї з дівчат телефон "Самсунґ" за 1,7 тис. грн. Потім поїхали моторолером до Кам"янця-Подільського. Молодший  залишився у своєї дівчини, а старший помчав на Києва. Наступного дня Михайло приїхав до брата поїздом. За кілька днів моторолер продали за 2 тис. грн. Власник стверджує, що його ціна більш 5 тис. грн.

Братів затримали 22 жовтня. Як їх "вирахували", міліція не каже. "Пістолет" виявився іграшкою-запальничкою. Затриманих звинувачують у розбійному нападі. Їм загрожує до 10 років ув"язнення.

— Ніби з нормальної сім"ї хлопці, — каже Тетяна Базюк, голова сільради села Жванець, звідки хлопці родом. — І мама й сини тут прописані. Вона робила на почті, то їм цю хату й дали. Зараз Скворцова торгує в Києві на базарі. Там знімає квартиру. А хлопці то тут живуть, то в Києві підробляють.

Дмитро вже сидів за крадіжки й хуліганство. Був звільнений достроково.

Зараз ви читаєте новину «Брати Скворцови скоїли пограбування з пістолетом-запальничкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі