четвер, 07 серпня 2008 19:22

Бершаді рекомендують підняти оплату за тепло

30 липня у місті Бершадь працювала комісія із перевірки обсягів, якості та вартості наданих комунальних послуг.

— Ми рекомендували міській раді розглянути питання про підвищення тарифів на опалення, — каже голова комісії, заступник голови райадміністрації Ніна Грицик.

Бершадська котельня єдина в області працює на вугіллі. За сезон спалює 5,5–6 тис. т. Паливо везуть за 30 км із залізничної станції Джулинка.

— Підвищення тарифів виправдане, — зазначає начальник міського ЖКГ Борис Трейгер, 55 років. — Після міста Ладижин, де опалення частково електричне, в Бершаді найнижчі тарифи на опалення по області.

Востаннє тарифи за тепло в райцентрі підвищували 2006 року.

— Відтоді ціна вугілля зросла удвічі, електроенергія зараз майже 50 копійок, — продовжує Трейгер. — Собівартість однієї гігакалорії торік була 490 гривень, а ми брали з людей 132 гривні. Різниця між затвердженим і фактичним тарифом відшкодовувалася за рахунок районного бюджету. Торік вона становила понад 2 мільйони гривень.

У місті 14 тис. населення. 4 тис. живуть у багатоповерхівках. Дотації райадміністрації для закупівлі вугілля охоплюють третину бершадчан. Решта платять самотужки.

— Комісія райадміністрації пропонує нам підняти оплату до 264 гривень за гігокалорію. Але наскільки піднімати тарифи, вирішить виконком, — зауважує він.

Зараз ви читаєте новину «Бершаді рекомендують підняти оплату за тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі