четвер, 13 січня 2011 16:18

Бані вигідно відкривати у великих селах

Вінницький експерт із надання кредитів 33-річний Віталій Маланіч назвав 10 бізнес-справ, на які банки погоджуються давати кредити.

Вирощування зелені в теплицях

— Метр повнометражної теплиці коштує 100 тисяч гривень. Якщо вирощувати на продаж кріп, зелену цибулю, петрушку, салат, огірки, помідори — справа окупиться за рік. Мій знайомий із села Петрик Літинського району поставив собі теплицю рік тому. Домовився із кількома супермаркетами, поставляє їм продукцію. Щомісяця має до 5 тисяч чистого прибутку.

Молокоприймальні пункти

— Для справи потрібен холодильник хоча б на тисячу літрів за 80 тисяч гривень. І, бажано, молоковоз, який зараз коштує близько 75 тисяч гривень. Молоко потрібно збирати по селах, охолоджувати і відвозити на молокозавод. При різниці між купівлею в населення і продажем на молокозавод хоча б у 20 копійок — справа виграшна. Торік чоловік із Шаргородського району брав кредит на цю справу. За рік погасив і кредит, і відсотки. Має стабільний прибуток до 3 тисяч гривень. Молоко збирає в п'яти селах.

Агенції дитячих свят

— Потрібно близько 12 тисяч гривень на костюми і оренду приміщення. У Вінниці таких агенцій багато, але райцентри ними не охоплені. Потрібно розвісити рекламні плакати, роздавати календарі та буклети, запустити рекламний ролик по телебаченню. На рекламу піде близько 4 тисяч гривень. Але за півроку-рік справа окупиться.

Вирощування сільгоспкультур

Найвигідніше вирощувати картоплю, бо її легко збути. Але не 50 соток, а хоча б 1–2 гектари. Для справи потрібен трактор та ядохімікати. У середньому вклад до 50 тисяч гривень. Невигідно вирощувати зернові в малих кількостях, їх важко продати за рентабельною ціною. Цього року було вигідно вирощувати капусту. Ціна на неї зросла до 8 гривень за кілограм.

Баня або сауна

— Вигідно відкривати у великих селах. Початковий капітал 10–15 тисяч гривень. Люди готові платити невеликі гроші, щоб помитися в нормальних умовах. Мій товариш відкрив сауну в Селищі Тиврівського району. Там близько 5 тисяч жителів. Бере з людини 15 гривень. Тільки під час новорічних свят його сауну відвідали 264 людини. Приїжджали і з Вінниці, і з сіл. За два тижні чоловік має понад 4 тисячі гривень заробітку.

Хімчистка

— На хімпрепарати потрібно в середньому 6–8 тисяч. Хімчистку варто відкривати неподалік багатоповерхівок. Справа може окупитися за кілька місяців.

Масажний кабінет

— Вигідно відкривати лікарям. Для кабінету часто переобладнують кімнати в приватному будинку. На справу потрібно 5–6 тисяч гривень. Окупляться такі кабінети за півроку.

Розведення свиней

— Потрібно до 8 тисяч гривень, якщо є приміщення для вирощування. Ще стільки — на корми. Брати не менше 10 поросят. Бізнес окупиться через рік, коли почнете продавати поросят.

Центри для навчання дошкільнят іноземних мов

— Для справи потрібно 12 тисяч гривень. У цю суму входить оренда приміщення, купівля м'яких іграшок, дитячих меблів. Вивчення іноземної в дошкільному віці стало модним. Відкривати центри потрібно в багатих районах міста. Нещодавно такий центр з'явився в елітному мікрорайоні Поділля. За місяць занять батьки платять по 200 гривень.

Центр пошиття дитячого одягу та маскарадних костюмів

— Для справи потрібна швейна машинка і двоє спеціалістів. Вкладення від 7 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Бані вигідно відкривати у великих селах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі