середа, 11 червня 2008 15:03

Авіамоделісти розбили16 літаків

На вінницький етап Кубка Європи по радіокерованим моделям 7–8 червня приїхали пілоти з Молдови, Білорусі та Росії. Україна була представлена командами з Вінниці, Харкова та Маріуполя. В області подібні міжнародні змагання проводяться вперше.

— Треба домовитися, чи можна на кромку крил клеїти наждачну бумагу, — намагається перекричати учасників білорус Віктор Труханов.

Під час повітряного бою до моделей чіпляють 12-метрові паперові стрічки. Якщо літак "відрубує" крилом частину стрічки противника, йому нараховується 100 балів. Аби було легше відірвати, на край крил авіамоделісти наклеюють наждачний папір.

Коли суддя оголошує старт, на доріжки виходять шість пілотів. Механіки несуть літаки. За кожні три секунди польоту нараховується бал. На полі зібралася майже сотня глядачів.

Бій моделей Першої світової війни вирішили відмінити — їх набралося менше шести. Польоти були включені у показові виступи між змаганнями. Під час тренувальних вильотів один авіамоделіст не справився з керуванням літака і розбив його. Учасник із Гнівані, який привіз на змагання два нові власноруч збудовані апарати, теж розтрощив їх. За два дні з 26 спортсменів без моделей залишилося 10. Кожен літак коштує $400–500.

Перше місце за результатами бою посів білорус Віктор Труханов. Друге — білорус Микола Герпович. Третє виборов вінничанин Сергій Соломянніков.

Зараз ви читаєте новину «Авіамоделісти розбили16 літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі