субота, 06 жовтня 2007 07:04

Атракціон "Магнетик" випробують у листопаді

Автор: макет надано заводом ”Аналог”
  Комп’ютерний макет атракціону ”Магнетик-XXL”. Його виготовив вінницький завод ”Аналог”. Це єдине в Україні підприємство, що проектує і збирає атракціони
Комп’ютерний макет атракціону ”Магнетик-XXL”. Його виготовив вінницький завод ”Аналог”. Це єдине в Україні підприємство, що проектує і збирає атракціони

На вінницькому заводі "Аналог" закінчують збирати атракціон "Магнетик XXL". У його основі 50-метрова вежа. Навколо неї обертатиметься карусель, яка вміщає 72 людини. Вона підніматиметься вгору, а потім спускатиметься донизу.

Унизу, після зупинки, пасажири переходитимуть до бару-ресторану в основі вежі. Тут можна замовити їжу та переглянути власні фото, зроблені під час кружляння на висоті.

Другий пункт програми — атракціон вільного падіння. Усередині башти з висоти 30 м капсула з пасажирами "падає" вниз зі швидкістю 87 км/год. Над землею снаряд зупиняється.

Наостанок — круговий огляд. Бар зі столиками й кріслами, повільно обертаючись, підніматиметься на вершину вежі.

Квиток на всі три атракціони коштуватиме 50 грн. За страви та фото потрібно заплатити окремо.

Працюватиме "Магнетик" цілий рік.

— Йому не потрібен фундамент, водопровід чи каналізація. Монтаж займає два тижні, — каже директор заводу "Аналог" Олексій Архипов.

Атракціон нагадує велетенський підйомний кран. Металеву башту видно з перехрестя вул. Максимовича та Хмельницького шосе.

Офіційне випробування відбудеться у листопаді. Подивитися на "Магнетик" у роботі запрошують зацікавлених підприємців. Найбільший інтерес виявляють поляки.

— Вони отримують колосальні гроші від ЄС на підготовку чемпіонату Європи з футболу й шукають, як їх краще використати, — каже заступник директора заводу Володимир Дрибущак. — Їм подобаються наші атракціони, оскільки вони сучасні й порівняно недорогі.

"Магнетиком" цікавляться мерії польських міст Вроцлав, Варшава, Краків, Хожув. Також — турецький Стамбул та болгарська Варна.

Найдешевший атракціон заводу "Аналог" коштує $8,5 тис., найдорожчий — $500 тис. Такі установки окуповуються за двадцять місяців і служать щонайменше 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Атракціон "Магнетик" випробують у листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі