пʼятниця, 11 травня 2007 07:08

Ясновидець отець Веніамін приймає в санаторії

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Отець Веніамін (ліворуч) у палаті санаторію ”Березовий гай” у Хмільнику. Монах Домон (праворуч) скрізь супроводжує отця — допомагає йому пересуватися на інвалідному візку
Отець Веніамін (ліворуч) у палаті санаторію ”Березовий гай” у Хмільнику. Монах Домон (праворуч) скрізь супроводжує отця — допомагає йому пересуватися на інвалідному візку

Більше сотні людей приходить щотижня до 61-річного отця Веніаміна, що підліковує серце та ноги в хмільниківському санаторії "Березовий гай". Люди вважають священика ясновидцем.

До черги з шести людей, які чекають отця з прогулянки, підходить жінка в довгому аж до п"ят сарафані. Розповідає, що її брату зробили складну операцію на очах.

— Шансів на життя було мало, — каже 38-річна Оксана. — То сказав мені отець, що все із Василем буде добре, помолився за нього. Сьогодні дзвонила в лікарню, так і є, брат на поправку йде.

Священика на інвалідному візку підвозить до палати 20-річний монах Домон. У світлій санаторній кімнаті стілець для відвідувачів, два ліжка попід стінами. На журнальному столику стоять ікони, хрест, Біблія.

Отець приїхав до Хмільника з села Ільківка Вінницького району.

— Я реклами собі не робив, люди самі пішли, — каже отець Веніамін. — Ось жінка перед вами була, чоловіка шукала. Я подивився на фотографію, хрестів над ним не бачу, очі не закриті. Значить, живий. Приходять по духовних питаннях. Бо дехто хворіє, йому на душі важко, а лікарі не можуть дати точний діагноз.

У дарові ясновидця отець Веніамін нічого надзвичайного не бачить:

— Кожен має своє покликання й дарування від Святого Духа. Мені Господь дав ось таку благодать.

Одержимі нечистою силою на отця Веніаміна реагують по-різному.

— Якось в очі плюнули, прямо в церкві. Буває, що кричать. Залізуть в цю екстрасенсорику, а потім хочуть вилізти звідти, а не можуть.

До санаторію священик приїхав уперше. Лікарі кажуть, процедурам відвідування гостей не заважає.

На вихідні отець їздить до Ільківки відправити службу в храмі Святителя Миколая Української православної церкви Московського патріархату. Його парафія має 1,3 тис. прихожан із сіл Ільківка, Горбанівка та Рівець.

Зараз ви читаєте новину «Ясновидець отець Веніамін приймає в санаторії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі