середа, 10 жовтня 2007 07:01

Андрій та Дмитро Олійники спіймали коропа під 6 кілограмів

Автор: фото надане Юрієм Карпенком
  Директор клубу ”Рось” із Вінниці Юрій Карпенко з 6-кілограмовим коропом. Цю рибину зловили одесити, які стали переможцями змагань ”Подільський карп” у місті Тростянець Вінницької області
Директор клубу ”Рось” із Вінниці Юрій Карпенко з 6-кілограмовим коропом. Цю рибину зловили одесити, які стали переможцями змагань ”Подільський карп” у місті Тростянець Вінницької області

Минулої неділі в ставку в райцентрі Тростянець, неподалік цукрозаводу, завершилися триденні змагання рибалок за кубок України "Подільський короп". У них узяли участь 28 команд. Найбільшу рибину — коропа вагою 5 кг 940 г — упіймали однофамільці Андрій та Дмитро Олійники з Вінниці.

— Близько третьої ночі чую, на спінінг щось клюнуло, — розповідає Андрій. — Почали тягнути, а рибина веде назад, тікає. Тоді Діма підсаком підчеплює, і так витягли її на берег.

Коропа після зважування випустили.

— Ловити було дуже важко, — розповідає Дмитро Олійник. — Якраз на вихідних мінялася погода, стало холодно, і почався дощ. А риба відчувала сильні перепади й не хотіла клювати. Деякі команди поїхали додому без улову.

Хлопці три роки займаються професійною риболовлею. Найбільшу рибу вагою 16 кг Дмитро Олійник упіймав місяць тому під час змагань у Могилеві-Подільському. Андрій Олійник цього року вполював на Одещині білого амура в 13 кг.

Ловили на бойли — спеціальні кульки з білків та вітамінів. Рибини вагою менше 1,5 кг на змаганнях не враховували. Також до загальних результатів не заносили товстолобів. Брали до уваги лише коропів та білих амурів. Снасті та наживки заготовили саме для цих видів риб.

— Для змагань тростянецький ставок підходив найкраще. Хоча він і приватизований, але не спускався з 1973 року. Таких водойм більше в області немає, — розповідає організатор змагань, директор клубу "Рось" Вінницької федерації риболовного спорту 40-річний Юрій Карпенко. — Головне, що там є риба. Хазяїна цікавить тільки толстолобік, а коропа він не чіпає. Зараз у цьому ставку найбільше стадо коропів по Україні.

До Тростянця приїхали команди з усіх областей України. Загалом 70 осіб. Перше місце посіли одесити з уловом у 21,6 кг.

Зараз ви читаєте новину «Андрій та Дмитро Олійники спіймали коропа під 6 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі