четвер, 06 грудня 2007 20:16

Анатолій Присяжнюк дав на церкву 150 тисяч гривень

29 листопада в селі Куна Гайсинського району відкрили нову церкву Різдва Богородиці Московського патріархату. Її освятив митрополит Київський Володимир.

— Запросив митрополита наш колишній житель 54-річний Анатолій Присяжнюк, — розповідає сільський голова Світлана Кондратюк, 50 років. — Він спонсорував будівництво, витратив 150 тисяч гривень.

Генерал Анатолій Присяжнюк живе в Києві, а його батько — в Куні. 2003 року був заступником міністра внутрішніх справ України.

Церкву звели на місці старої зруйнованої.

— Цеглу зі старої використали для будівництва внутрішніх стін, — пояснює отець Олександр. — І зверху, і всередині будівлю розписали. Запрошували художника з Чернівців.

Іконостас замовили в Білій Церкві. Він зроблений з біло-сірого мармуру. Церковні дзвони подарував Віктор Довгополий. Він теж народився в цьому селі. Нині працює юристом у Києві.

У селі Куна є католицький храм, церква баптистів, православна капличка.

Церкву зводили рік. На відкриття приїхало 36 священиків із районів області. Першу службу відправив митрополит Київський Володимир.

— Даже не думали, що приїде митрополит, — зізнається отець Олександр. — Коли мені повідомили, що він їде, аж мову відняло, так хвилювався.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Присяжнюк дав на церкву 150 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі