Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2008 18:18

Анатолій Овчарук пожертвував на церкву 500 тисяч гривень

На свято Петра і Павла, 12 липня, у новозбудованому храмі села Березівки Бершадського району хрестили Олександра — новонародженого внука Анатолія Крамара. Це друге хрещення у церкві за останні півтора місяці. Першою 16 червня хрестили 8-місячну Анастасію. Обряд одразу після освячення храму виконував єпископ Вінницький і Брацлавський Української православної церкви Київського патріархату владика Онуфрій.

— У селі колись була церква, але у 70-х роках її знищили. А це стараннями нашого молодого батюшки за три роки побудували нову, — розповідає 43-річна Валентина Хмільовська, бухгалтер Серебрійської сільради. — Дуже гарнюща! Дерев"яна, двоярусна, з трьома куполами. Іконостас вирізьблений. Майстри з Закарпаття робили. Дзвіниця на шість дзвонів. Чути до сусідніх Серединки та Тернівки. Батюшка в нас молодий, але такий трудяга! І доски грузив, і камінь... Люди ним дуже довольні. До церкви потяглися. Оце 22 червня вже і вінчання було. У Бурлаченків — Руслана і Ольги.

Кошти на церкву святого Іоанна Богослова в Березівці збирали громадою.

— Те, що ми зібрали — нічого не варте, — каже півча Ганна Олексюк. — Це все наш спонсор — Анатолій Овчарук.

67-річний науковець Анатолій Овчарук — уродженець Березівки. Нині живе у Дніпропетровську, викладає в Українській академії металургії.

— Овчарук — доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, — приєднується отець Ростислав, 33 роки. — Його ім"я внесено до каталогу "Найвизначніші люди України". Будівництво храму обійшлося у 500 тисяч гривень. Із них 99 процентів — його кошти.

За заслуги в розбудові Української православної церкви Патріарх Київський та всієї України-Русі Філарет нагородив Овчарука орденом Святого Миколая.

отець Ростислав економив кошти. Будматеріали купував зі знижками. Сам робив і проект церкви.

— Ще не все завершено, треба обгородити територію, — веде далі священик. — Також хочемо шефство взяти над пам"ятником загиблим воїнам, він поряд із церквою.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Овчарук пожертвував на церкву 500 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути