середа, 13 лютого 2008 17:47

Американець купив десяток радянських телевізорів

Вінничани 34-річний Ігор та 25-річний Микола Кундзічі мають у колекції понад сотню старих німецьких і радянських холодильників.

У залізному гаражі по вул. Стахурського в два ряди стоять холодильники. На деяких із них німецькі написи. Є кілька сучасних, двокамерних, але теж закордонних.

— Колекціонуємо їх вже більше десяти років, — каже Микола Кундзіч. — Один чудак із Америки хоче відкрити приватний музей старої електротехніки. Хоче, щоб усі моделі були в робочому стані. Нещодавно продали йому десяток телевізорів "Весна", "Електрон" у робочому стані за тисячу доларів. А в нас їх за копійки можна було б здати.

Хлопці дали оголошення в газету, що купують старі холодильники закордонного виробництва.

— За цінні моделі готові заплатити по кілька тисяч гривень, — веде далі Микола. — Місяць тому в селищі Стрижавка купили німецький холодильник "Лібхер" для пікніка. Він невеличкий, лише на десять літрів. Заплатили за нього 1500 гривень. Такі моделі холодильників випускали в 1950 році. Хазяйка навіть не знала, що він має цінність.

Дід Кундзічів після війни із примусових робіт у Німеччині повернувся з німецьким холодильником.

— Пам"ятаю, на ньому були наклеєні фантіки від жвачок, — розповідає Ігор. — Тоді це було дуже круто. Потім дід почав ремонтувати холодильники. Виявилося, старі германські надійні й довго служать. Так і почалася родинна колекція.

Брати ремонтують старі холодильники, а потім продають за кордон утричі дорожче. Там їх установлюють на дачах, що оформлюють під старовину.

Зараз ви читаєте новину «Американець купив десяток радянських телевізорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі