четвер, 22 травня 2008 20:35

7-річна дівчинка втопилася у нечистотах вигрібної ями

16 травня о сьомій вечора 7-річна Оля Гнатенко з селища Кирнасівка Тульчинського району впала у вигрібну яму. Вона знаходиться за 20 м від трьох багатоповерхових будинків. В одному з них дівчинка жила з батьками та сестрами.

— Коли ще житло зводили, будівельники зробили стічну яму, аби зменшити комунальні витрати. Десять років тому квартири підключили до іншої каналізаційної мережі. Вигрібна яма заросла бур"яном, і про неї забули, хоча мали засипати, — розповідає Кирнасівський селищний голова Валентина Подунай, 42 роки. — Тепер шукаємо її власників.

Того вечора Оля гралася з 5-річною подружкою Маринкою. Забігла в бур"ян, оступилася і впала у вигрібну яму, що була без люка. Тримаючись за рослини, встигла вигукнути: "Біжи скоро. Скажи мамі, бо я звідси не вилізу".

Коли дорослі прибігли по допомогу, дівчинки на поверхні не було видно. Вони зателефонували до Тульчинської пожежної частини. Рятувальники прибули на місце за півгодини.

— Вирішили відкачувати нечистоти, — каже Володимир Бевз, 45 років, із пожежної частини. — Залучили два трактора з причіпними ємностями по три кубометри місцевих птахокомбінату та цукрозаводу. Вони викачали 130 кубів нечистот. У проміжках у яму чотири рази спускався розвідник із ліхтарем. Лише о п"ятій годині ранку дівчинку вдалося витягнути на поверхню.

У вигрібній ямі завглибшки 6 м було 240 кубометрів нечистот. Олю знайшли на дні в кутку. Її діставав 22-річний рятувальник Євген Бевз. За ніч він видихав два балони з киснем. Хлопця послали як найхудішого пожежника. Каналізаційний люк у діаметрі був меншим за звичайний.

— Дівчинка ходила в перший клас дитсадочка нашої школи, була здібною. У садку виконувала роль ведучої. 4 лютого їй виповнилося сім років, — говорить із болем директор Кирнасівської середньої школи 62-річний Григорій Никун.

Сім"я Гнатенків була багатодітною. Оля мала сестер Наталю, ученицю 9 класу, і Лілію — студентку Брацлавського економічного коледжу. Мати Оксана — домогосподарка. Батько Олександр працював у селищі у військовій частині. За чотири дні до трагедії поїхав на заробітки до Москви. Повернувся на похорон доньки.

Зараз ви читаєте новину «7-річна дівчинка втопилася у нечистотах вигрібної ями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі