вівторок, 17 червня 2008 17:26

65 жінок розказали про своє життя

Історії 65 вінницьких жінок вийшли в новому альманасі "Жіночі долі". Їх виклали самі ж героїні.

— Ідея книги належить вінничанці Галині Приходській, — каже Лідія Балаканова, 68 років, голова ради ветеранів. — Вона кілька років збирала матеріали. Була активісткою жіночого руху у Вінниці. Заснувала клуб "Неспокійні серця", народний хор ветеранів війни Ленінського району.

Позаторік на 93-му році життя Приходська померла. Доупорядкувати рукопис узялася вінничанка Тетяна Ковальчук. Альманах вийшов із присвятою "Пам"яті Приходської".

— Чому в книзі тільки 65 жіночих історій? Бо дуже спішили надрукувати, аби її побачили самі героїні. Коли збирали матеріал для книги, не стало вже 16 жінок, — додає упорядниця.

Вінницькі жінки спочатку не наважувалися відкрито розповідати про свої долі. Першою стала 89-річна Меланія Боярська, директор кінотеатру ім. Коцюбинського та завідувач архіву.

— Писала все як було, — каже Боярська. — Тоді ми жили за принципом: "раньше думай о Родине, а потом о себе". Були там, де потрібно, і не питали, що нам за це буде.

Видання має 170 сторінок. Наклад у 150 примірників обійшовся в 3 тис. грн. Кошти дали спонсори.

— По одному примірнику ми подарували героїням, — продовжує Балаканова. — Плануємо зробити додаткове видання. Такі книги хочуть мати діти та онуки жінок.

У продажу книжки немає.

Зараз ви читаєте новину «65 жінок розказали про своє життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі