четвер, 25 вересня 2008 17:16

61 диплом отримали норні собаки

У Вінниці 20–21 вересня пройшли Всеукраїнські змагання норних собак на лисицю. Прибули команди із Черкас, Кіровограда, Житомира, Чернівців, Хмельницького, Івано-Франківська, Тернополя, Київщини. Конкурсанти виставляли такс, ягдтер"єрів та фокстер"єрів.

Усі собаки показали слухняність і безперебійність у роботі. Переслідували й шукали лисицю. Подавали голос. Роботу показували на двох норах: 8-подібній та П-подібній.

— Собака повинен взяти лиса хваткою за вухо чи за шию, щоку, за живіт, за ногу чи паща в пащу, — розповідає заступник голови Вінницької обласної організації українського товариства мисливців та рибалок Юрій Карвацький, 41 рік. — Хватка, коли лис не може вкусити собаку, оцінювалась вище.

Мисливський пес мав знайти лисицю в норі та переслідувати її. Повідомити про це свого господаря, обгавкавши лисицю. Підійти до господаря по команді, йти поруч.

— У командному заліку перемогла команда із Тернопільської області. Вона здобула перше місце, друге — за вінничанами, третє дісталося Київській області, — продовжує Карвацький.

Дипломами нагородили 61 собаку із 71, які брали участь у змаганнях.

— Чемпіоном в особистому заліку став ягдтер"єр Аста, його власник Іван Мицак із Івано-Франківська, — веде далі чоловік. — Друге місце посів фокстер"єр Дамка, власник Михайло Попков із Вінниці, третє дісталося фокстер"єру Малишу.

Юрій зазначає, щоб собака слухався та виконував команди, він повинен бути із гарним родоводом.

— Після восьми-десяти місяців можна починати притравлювати собаку, — говорить Юрій. — Спочатку потрібно показати лисицю собаці, впустити тварину в нору, можна без контакту.

Зараз ви читаєте новину «61 диплом отримали норні собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі