понеділок, 29 вересня 2008 19:39

30 мільйонів євро виділили на вивчення європейських мов

2008 рік Генеральною Асамблеєю ООН оголошено Міжнародним роком мов. У рамках цієї ініціативи у світі реалізовують програми щодо вивчення іноземних мов та привернення уваги до мовного розмаїття. 23 вересня до процесу долучилася Вінниця.

— На базі обласної бібліотеки імені Тімірязєва ми провели для вінницьких школярів мовні школи майстер-класів із вивчення англійської, німецької, італійської, польської та угорської, — розповідає координатор Центру Європейської Інформації у Вінниці 30-річна Оксана Бондар.

Із молоддю працювали фахівці відділу іноземних мов бібліотеки та волонтери обласної громадської організації "Креатив". Хлопці й дівчата взяли участь у "Брейн-ринзі" на мовну тематику та поспілкувалися європейськими мовами за чаєм та кавою в "Мовному кафе".

— Увагу на вивчення іноземних мов Європа звернула ще 2001-го. Протягом семи років 26 вересня проводить День мов свого континенту. ЄС щороку на вивчення мов виділяє 30 мільйонів євро, — розповідає Бондар. — Більше половини європейців можуть підтримувати розмову хоча б однією іноземною мовою.

40% жителів Європи віком від 15 до 24 років знають принаймні дві іноземні мови.

Зараз ви читаєте новину «30 мільйонів євро виділили на вивчення європейських мов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі