пʼятниця, 05 вересня 2008 18:22

22 підприємства не віддають людям зарплату

Вінницька мерія буде описувати майно неплатників зарплати, продавати його через аукціон, а з отриманих коштів видаватиме людям заборговану їм зарплатню.

— Найближчим часом ми створимо спеціальну комісію, яка займеться цим питання, — каже мер Володимир Гройсман, 30 років. — Пробуджувати в боржниках людяність ми будемо жорсткими методами, бо вони забули, що їхнім працівникам немає за що жити і дітей до школи зібрати.

Станом на 1 серпня 2008 року в місті було 22 підприємства-боржники. Вони не віддали більш як 5 млн грн, зароблених працівниками. Це на 1 млн більше, ніж у попередньому місяці.

Лідером є "Вінницька підшипникова компанія". Вона не віддала працівникам 450 тис. грн. Таких злісних неплатників у місті нині п"ять. На них чекає конфіскація майна, якщо не виправлять ситуацію.

— Майже 900 тисяч гривень своїм працівникам заборгувало "Вінницяміськтеплоенерго", — продовжує Гройсман. — Але місто не вживатиме до тепловиків суворих санкцій, як і до інших комунальників. Ми дотуватимемо із міського бюджету його борги, бо вони виникли не з вини підприємства. Причиною тут є розбалансованість тарифної політики держави.

Зараз ви читаєте новину «22 підприємства не віддають людям зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі