понеділок, 01 вересня 2008 18:21

180 студентів склали клятву Гіппократа

29 серпня у Гайсинському медичному колежді відбулася "Посвята у студенти". Старшокурсники зачитали клятву Гіппократа. Першокурсники, одягнені у білі халати та шапочки, хором її повторювали. Дітей і батьків привітав ректор 48-річний Анатолій Саблук.

— Наш коледж — найстаріший серед медичних закладів Вінницької області, заснований 1928 року, — сказав він. — 2005-го медучилище здобуло статус медколеджу. Студенти вчаться лікувальній, акушерській і сестринській справі. 75 відсотків — на державній формі.

Цього навчального року в коледжі 180 першокурсників, із них п"ять дітей-інвалідів і три дитини-сироти. 25% — сільська молодь.

— Мрію стати лікарем. Моя мати медпрацівник. Я також буду лікувати хворих людей, бо мені це дуже подобається, — говорить 17-річна Ярослава Топоровська.

Дівчина навчатиметься на контрактній основі, платитиме 510 грн на місяць.

— Це більша частина моєї зарплати, — каже її мати Любов Топоровська. — Ще 200 гривень за квартиру, проїзд і харчування. Але я задоволена, що вона поступила.

15-річна Ірина Дмитришина по закінченні коледжу буде медсестрою. Навчатиметься на державній формі, отримуватиме стипендію 400 грн.

— Ірочка втілить мою дитячу мрію, — усміхається її мати Лариса Дмитришина. — Я дуже хотіла стати лікарем, але не вийшло. Іринка буде проживати в гуртожитку. Це недорого, усього 70 гривень на місяць.

Зараз ви читаєте новину «180 студентів склали клятву Гіппократа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі