Ексклюзиви
четвер, 14 листопада 2013 17:15
Василь Танкевич
Василь Танкевич
Журналіст, боксерський оглядач

Віталію - або бийся зі Стіверном, або йди!

Віталій Кличко хоче продовжувати боксерську кар'єру. Але не вирішив чи варто йому зустрічатися з Бермейном Стіверном. Цей канадієць – надто небезпечний та незручний для українця. Віталій ризикує програти нокаутом або знятися з бою через травму від багатьох промахів, як у зустрічі з Крісом Бірдом 2000-го року. Навіть якщо виграє - є велика ймовірність того, що проти Стіверна виглядатиме блідо і непереконливо.

Стіверну та ще трьом топовим бійцям рейтингу WBC наказали визначити з-поміж себе сильнішого. Він стане обов'язковим претендентом на зустріч з Кличком-старшим. Не знаю чия ініціатива цього відбіркового турніру. Відомо, що її озвучив керівник російської делегації на недавньому з'їзді WBC в Таїланді і член Ради керуючих WBC Володимир Лаптєв. Але Стіверн за останні майже два з половиною роки вже двічі здобував статус обов'язкового претендента на чемпіонський пояс WBC. І йому замість бою з Віталієм пропонують провести ще два відбіркові поєдинки. Чотири "елімінатори" за право битися з чемпіоном – чи не вершина абсурду?!

Віталій майже два роки не проводить обов'язкових захистів. Якщо ідея "турніру чотирьох" реалізується, він іще років на два буде звільнений від зустрічі з офіційним претендентом. Очевидний високий авторитет Кличка, як і очевидний його великий вплив на президента WBC Хосе Сулеймана. Останній безліч разів приймав бік чемпіона, всі знаємо. Але ж правила не можна порушувати безкінечно.

Кажуть, Кличко-старший у Таїланді виступив з ідеєю провести наступний з'їзд Всесвітньої боксерської ради у Києві 2014-го. Можливо, цим він "купив" керівництво WBC, і воно почало шукати легші шляхи для чемпіона — читай, варіанти уникнення бою зі Стіверном? А в 2015-ому, після виборів президента України - в ранзі чинного чемпіона, провівши кілька вільних захистів проти зручних суперників, так і не зустрівшись зі Стіверном, можна й на пенсію.

Мені, як давньому вболівальнику Кличків, дуже не хочеться такого завершення кар'єри легендарного чемпіона. Так і кортить сказати: "Віталію, або бийся зі Стіверном, або йди!"

Віталій Кличко має до 30 листопада визначитись, чи продовжуватиме боксерську кар'єру. Але підозрюю, що і після цього терміну далеко не все буде однозначно.

Зараз ви читаєте новину «Віталію - або бийся зі Стіверном, або йди!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути